10 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera bebelușului

10 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera bebelușului
Sigur ți-ai imaginat într-un anume fel camera pentru bebelușul tău. Poate cu o anumită tematică, în nuanțele tale preferate, cu tablouri vesele, dar te-ai gândit și la obiectele indispensabile, la cele care ți-ar face viața mai ușoară? E posibil să fie un pic copleșitor pentru tine având în vedere cât de multe opțiuni există.
Am creat mai jos o listă cu cateva sugestii de lucruri care nu trebuie să lipsească din camera bebelușului, poate te ajută!
 

Pătuț



Primul pe listă este pătuțul. Aici sunt multe opțiuni, și de material și de culoare, însă nu dai greș cu pătuțul clasic, care poate fi folosit și cât bebe e mic (daca alegi să faci co-sleeping ) și când mai crește și doarme în camera lui. Dar orice model ai alege, ar fi bine să te asiguri că dimensiunile sunt potrivite pentru spațiul de care dispui. Mai fii atentă la saltea, să fie fermă și confortabilă, iar lateralele pătuțului să fie fixate corect și bebelușul să fie în siguranță.

Masă de schimbat scutece



Pe cuvânt de mamă, masa de schimbat n-ar trebui să lipsească din camera bebelușului. Scutecul trebuie schimbat des - imaginează-ți cum e să stai aplecată la marginea patului de fiecare dată. Un chin! Nu trebuie să fie nici cea mai mare și nici cea mai scumpă masă, e suficientă o masă de schimbat simplă și rezistentă. Spatele tău îți va mulțumi mai târziu. Nu uita să pui pe suprafața pe care schimbi scutecul bebelușului o aleză care să te ferească de micile, uneori cam prea desele, accidente. Poți încerca o aleză refolosibilă cu printuri colorate și vesele.
Pentru un strop de organizare, cât să ai tot ce îți trebuie la îndemână, pune pe listă și un suport pentru scutece și accesorii, în care să ții și o aleză, servețele umede, body-uri de schimb și ce mai ai nevoie. Dacă alegi unul care are și mânere și este și pliabil, îl poți lua cu tine peste tot.

Fotoliu sau balansoar pentru alăptat

Nu e un moft, serios! Un fotoliu sau un balansoar confortabil îți pot ameliora durerile de spate. Gândește-te că vei petrece ore în acel fotoliu, uneori fără să schimbi poziția, așa că privește-l ca pe o investiție pentru sănătatea ta. Unii bebeluși se liniștesc mai repede atunci când sunt legănați și poate te ajută și pe tine să te relaxezi. Doar asigură-te, înainte să îl cumperi, că fotoliul sau balansoarul este suficient de confortabil și că te poți ridica ușor din el după ce ai terminat de hrănit bebelușul.

Pernă pentru alăptat

În primele săptămâni cu bebelușul acasă, îl vei hrăni destul de des, cam de 8-10 ori într-o zi. Numai înmulțește cât durează o sesiune de alăptat cu numărul de hrăniri și vei obține...o mulțime de ore petrecute hrănind copilul. Poate n-ar strica să îți faci viața mai ușoară cu o pernă de alăptat care să îți poată susține copilul și care să facă hrănitul lui mai confortabil.

Dulap sau comodă



În funcție de spațiul de care dispui, ai avea nevoie în camera bebelușului și de un dulap pentru hăinuțe. Le depozitezi pe toate în același loc ca să nu cotrobăi ba în sertarele tale, ba în ale soțului întrebându-te „unde oare am pus salopetele cu fermoar?!”. Dacă nu e loc de un dulap, încearcă o comodă cu sertare. Vei găsi chiar comode speciale pentru camera bebelușilor care pot fi folosite și ca masă de schimbat scutece. 2 în 1 sună mereu tentant!

Covor



La prima vedere, covorul pare că ar fi ceva ce ține doar de aspect, dar să știi că covorul poate fi un loc foarte bun pentru tummy time! Găsești acum o sumedenie de modele, culori, tipuri de material și dimensiuni astfel încât chiar ai de unde alege. Asigură-te că este antiderapant, ca să eviți accidentele sau fixează-l bine cu un suport aderent înainte.

Lampă de veghe

Ai nevoie de o lampă de veghe atunci când vii peste noapte în camera bebelușului să îl hrănești, să îi schimbi scutecul. Altfel o să bâjbâi pe întuneric și e vai de degetul tău mic de la picior... câte lovituri mai poate încasa?! Dar alege o lampă pe care să o poți stinge ușor dacă vrei să fie întuneric cât doarme copilul. Ai putea alege chiar o lampă de veghe portabilă cu termometru încorporat. Termometrul te ajută să știi când e cazul să reglezi temperatura în camera bebelușului, astfel încât să fie optimă pentru un somn odihnitor și cu mai puține întreruperi.

Coșuri pentru depozitare



Jucării de pluș, păturele sau chiar hăinuțe, toate au nevoie de un loc al lor. Ne place organizarea și ne place să ne imaginăm cum ar arăta camera bebelușului cu toate lucrurile frumos aranjate în coșulețe din fetru. Destul de simpatic, nu-i așa? Și practic în același timp, pentru că poți ascunde în ele tot ce nu vrei să stea la vedere, dar și tot ce vrei să ai la îndemână. Și dacă tot vorbim despre depozitare, n-ar strica și 2-3 săculeți pentru jucării. Timpul trece repede, bebelușul crește, iar jucăriile se tot adună.

Cuier

Poți agăța în el lucruri și haine pe care copilul le folosește zilnic (geacă, salopetă, rucsăcel), așa încât să nu le tot pui și scoți din dulap sau din sertare. Sau ai cumva un scaun care nu se mai vede de haine? Iată, un cuier sau mai multe ar fi o soluție bună! În funcție de preferințe, cumperi cuiere cu tematica pe care ai ales-o pentru cameră sau alegi unele care sunt drăguțe și cumva universale, pe care le poți muta ulterior în altă încăpere sau cărora le poți schimba utilitatea. Știai că un cuier poate deveni și buton pentru sertar? Găsești aici un model de cuier din lemn potrivit în aproape orice cameră de bebe.

Dispozitiv pentru white noise

Zgomotele albe, precum sunetul pe care îl scoate uscătorul de păr sau aspiratorul, sunt sunete foarte asemănătoare cu cele pe care le-a auzit bebelușul când era în burtica mamei. Acesta este motivul principal pentru care mulți bebeluși se calmează și adorm mai ușor atunci când este pornit un aparat cu white noise. În plus, acoperă și eventualele zgomote din casă sau de la vecini și sunt șanse mari să nu mai fie necesar să reiei rutina de adormit bebelușul la fiecare scârțâit de parchet sau trosnitură de genunchi.

Sigur ar mai fi de povestit și de adăugat o multime de lucruri în camera bebelușilor, dar am ales pentru listă câteva lucruri pe care le considerăm importante, nu doar de decor. Bebelușii sunt ființe simple și senine, prin urmare și camera pe care ne-am imaginat-o este simplă și aerisită.
E ceva ce ai mai adăuga pe listă?


 

Suport clienti 11-16 Luni-Vineri

0726 123 177 contact@zuluff.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!