🚚 TRANSPORT GRATUIT pentru orice comanda de peste 60 lei, pana pe 7 Mai! 🐰🐣

3 lucruri pe care le cumperi la începutul diversificării

3 lucruri pe care le cumperi la începutul diversificării
Iată că a venit timpul ca bebelușul tău să facă cunoștință cu alimentele solide! Diversificarea este etapa în care bebelușul începe să exploreze și să consume și alimente solide, nu doar lapte. Unii copii mai mult explorează decât mănâncă, dar cheia pentru a-i obișnui pe cei mici cu mâncarea este consecvența.

Dă-i timp copilului, încearcă să ai răbdare cu el și fii conștientă că pentru bebe nu este doar un prânz sau doar o cină, ci o experiență senzorială. Lasă-l să guste, să miroasă și să pipăie alimentele, toate sunt noi pentru el. Și nu-ți face griji dacă nu îi place tot ce îi pregătești. E normal să aibă preferințe, așa cum avem cu toții. Dacă îți setezi corect așteptările, îți propui să fii flexibilă și ești conștientă că diversificarea este un proces care implică ceva mai multă murdărie, va fi o experiență mai plăcută și pentru tine și pentru bebe.

Când vine vorba despre lucrurile de care ai nevoie pentru a începe diversificarea, simplitatea este mai mereu cea mai bună cale. În afară de alimentele în sine, nu ai nevoie de prea multe lucruri ca să îți hrănești copilul. Am pus pe listă doar 3 lucruri:


Scaun de masă





Înainte să alegi un scaun de masă, e bine să iei în considerare spațiul de care dispui, cât de ușor îl poți așeza și scoate pe bebe din scaun și cât e de ușor de curățat. Ideal ar fi ca tăvița mesei să fie detașabilă, să o poți spăla ușor în chiuvetă sau cadă. Dar dacă tăvița nu se detașează, poți face procesul de curățare mai ușor, punând pe masă o protecție din silicon, care se poate spăla și în mașina de spălat vase și se usucă foarte rapid.




În cazul în care spațiul nu îți permite să pui un scaun de masă, poți alege un booster cu înălțime reglabilă. E ca un reductor care se fixează pe scaunul normal, dar pe care îl poți lua și în deplasare, pentru că este mai mic, iar unele modele sunt și pliabile.

 

Veselă și tacâmuri




Pentru începutul diversificării nu ai nevoie de mai mult de un bol, o farfurie compartimentată, o cană și tacâmuri cu capete moi. E de preferat să investești într-un set de masă din materiale durabile și sigure, așa cum e siliconul - un material extrem de stabil și rezistent, chiar la temperaturi extreme. Siliconul rezistă la temperaturi între -40 și până la +200 grade Celsius, asta însemnând că nu vor exista micro particule de silicon în apa din cănuța copilului tău sau în mâncarea caldă din farfurie. În plus, siliconul alimentar este rezistent la bacterii, fungi și microbi în general, e mult mai sigur decât plasticul și nici nu se sparge!
De ajutor ar fi și dacă vesela pe care o alegi are ventuze, cât să se prindă bine de tava scaunului de masă sau de protecția din silicon despre care îți spuneam mai sus. În felul acesta sunt șanse mai puține ca mâncarea să cadă, din greșeală, pe podea și nici tu nu îți mai strici ziua din cauza unei supe care ajunge pe jos.

Cât despre cană, bebelușul va învăța treptat să bea din ea, așa că nu îți rămâne decât să ai răbdare și să îi oferi cănuțe care să îl ajute. La început ar fi utilă o cănuță cu cioc și mânere, pe care bebe să o poată ține ușor în mânuțe și din care să bea fără să dea prea mult pe el. Pe măsură ce copilul capătă îndemânare, poți trece la sticle cu pai, sticle cu supapă anti-curgere (care-s bune și în deplasare) sau la căni normale.

 

Bavete




Ca să speli cât mai puține haine, ar fi bine să iei o bavetă impermeabilă, cu mâneci. Asigură-te că se fixează ușor, că materialul e plăcut la atingere și că bebe nu se supraîncălzește în el – dacă îi este prea cald, bebe nu se va simți confortabil și sunt șanse mai mici să fie curios să guste alimente noi. Dacă baveta mai e și lavabilă în mașina de spălat, cu atât mai bine, ai mai puțin de muncă.
Când bebe mai crește și vezi că ajunge mai puțină mâncare pe jos și mai multă în burtică, poți trece la bavete din silicon, care au și buzunar la bază, să prindă aproape tot ce scapă bebe și care se  curăță super ușor, sub jetul de apă.

Și în cazul diversificării, sfatul nostru este să cumperi fix cât ai nevoie și să alegi produse de calitate, pe care le poți folosi mai mult timp.
Vă dorim diversificare lină și bebe mâncăcios!

 

Suport clienti 11-16 Luni-Vineri

0726 123 177 contact@zuluff.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!