10 lucruri necesare în timpul sarcinii

10 lucruri necesare în timpul sarcinii
Felicitări, dragă viitoare mamă! Te așteaptă o super călătorie, plină de iubire, drăgălășenie, dar și de provocări. Cu siguranță ești nerăbdătoare să începi pregătirile pentru camera bebelușului, dar până acolo, hai să vorbim despre câteva lucruri ce îți sunt necesare în timpul sarcinii.


Haine confortabile




În timpul sarcinii corpul se modifică, nu e nicio noutate. Ar fi ideal să investești în câteva haine lejere, care să te ajute să te simți bine și în ultimele luni de sarcină, când burtica devine din ce în ce mai vizibilă. Poți pune pe listă rochii lejere pentru vară, pulovere comode și pantaloni speciali pentru gravide, cu elastic în talie, pentru iarnă. Orice ai alege să porți, confortul e cuvântul cheie.


Încălțăminte comodă

S-ar putea să se pună puțin praful pe pantofii tăi cu toc. În timpul sarcinii se schimbă centrul de greutate, spatele, genunchii și gleznele sunt mai solicitate, iar mersul tău e posibil să fie puțin diferit. Bine ar fi să pui accentul pe confort și siguranță, să probezi câteva perechi de încălțări lejere și să te asiguri că sunt suficient de late cât să nu îți facă bătături. Mișcarea este super benefică în sarcină, iar ca să te miști în voie, e musai să te simți confortabil.

Sutiene



Da, sutiene, pentru că e foarte probabil să ai nevoie de mai mult de un sutien în perioada sarcinii. Încă din primele luni, sânii se modifică, cresc în dimensiune și vor fi mai mari cu cel puțin o mărime. Ar fi bine să probezi câteva sutiene și să alegi unele care să fie comode pentru tine, să ofere suport și să aibă bretele ajustabile (așa le mai poți regla când simți nevoia). Apoi, dacă planul tău este să alăptezi, spre finalul sarcinii poți alege sutiene speciale pentru alăptat, care sunt și reglabile și comode.


Pernă pentru gravide și pentru alăptat

Spre finalul sarcinii somnul poate fi mai dificil, s-ar putea să te tot foiești de pe o parte pe alta până îți găsești o poziție cu adevărat confortabilă. Norocul nostru că cineva s-a gândit să inventeze perna pentru gravide care e, de obicei, fermă, flexibilă și super comodă. E făcută în așa fel încât să ofere suport în zona șoldurilor, a spatelui și a picioarelor și chiar te ajută să mai prinzi ore bune de somn odihnitor până vine bebe. În plus, perna pentru gravide este bună și pentru alăptat: te ajută să poziționezi corect bebelușul la sân și oferă un real sprijin pentru spate și brațe. O mai poți folosi și după naștere, ca sprijin pentru bebe, în timp ce vă jucați, până învață să stea în funduleț.


Creme și uleiuri pentru corp

Vorbim despre hidratare și răsfăț. Chiar dacă poate nu te scapă de vergeturi, un ulei de corp sau o cremă hidratantă te fac sa te simți bine și să te bucuri de pielea strălucitoare din timpul sarcinii. Acordă puțin mai multă atenție pielii de pe burtă, care se tot întinde pe măsură ce bebelușul crește, dar nu uita nici de șolduri, picioare și brațe. Important aici de menționat este lista de ingrediente a produselor cosmetice pe care le folosești, iar regula, pe care e posibil să o știi deja, este ca ingredientele să fie cât mai curate, sigure pentru femeile însărcinate. 


Masaj prenatal

E foarte probabil să ai dureri de spate și picioarele umflate, mai ales în al treilea trimestru (dacă nu e așa, să știi că ești super norocoasă), iar masajul nu doar că ameliorează durerile și stimulează circulația sângelui, dar te și relaxează. Dacă medicul îți dă undă verde, poți merge la masaj din prima lună de sarcină până aproape de naștere.


Sport



Mișcarea pe tot parcursul sarcinii te poate ajuta să te simți mai bine și să te pregătești pentru naștere. Dacă îți făcea plăcere să faci mișcare înainte de a rămâne însărcinată, nu ar trebui să te oprești decât dacă medicul îți interzice asta. Altfel, dacă sarcina e ușoară, sportul este chiar indicat pentru că reduce problemele cu retenția de apă, stimulează circulația sângelui, te ajută să ai un tranzit intestinal mai bun, să dormi mai bine, îți îmbunătățește postura, reduce durerile de spate și crește nivelul de energie. Ce spui, sunt suficiente motive pentru tine să faci mișcare în timpul sarcinii?


Extensie pentru centura de siguranță a mașinii

Dacă îți place să conduci sau știi că te deplasezi cu mașina personală destul de des, o să ai nevoie de o extensie sau un deviator pentru centura de siguranță. O astfel de extensie este special concepută pentru a redirecționa centura astfel încât să nu mai treacă peste burtă, unde poate răni copilul din burtică în cazul frânării bruște. Astfel, plimbările cu mașina din timpul sarcinii devin mai sigure și mult mai confortabile.


Curs de puericultură



Cursul de la care pleci cu un munte de informații. Dacă poți, ar fi bine să ți le notezi și să revii asupra lor când simți nevoia. Și nu merge singură, ci ia-l și pe tătic, să fiți amândoi instruiți și pregătiți pentru îngrijirea bebelușului. Programează cursul spre finalul sarcinii, cât să ai informația mai proaspătă în minte când vine bebe.


Bagajul pentru maternitate



Ar fi bine ca prin luna a 7-a de sarcină să pregătești bagajul pentru maternitate, să fii pregătită din punct de vedere logistic în cazul în care bebe se hotărăște să vină mai devreme. Pune în bagajul pentru tine acte, haine confortabile, produse de îngrijire personală, articole pentru alăptare dacă acesta este planul tău și nu uita de telefon și ceva care să te ajute să te relaxezi, precum un playlist cu muzica preferată. Pentru bebeluș vei avea nevoie de scutece, șervețele umede, aleză, hăinuțe, câteva produse pentru îngrijire și scoică auto în ziua externării.

Despre lucrurile utile pe care e bine să le pui în bagajul pentru maternitate am scris pe larg aici, iar la finalul articolului găsești lista completă, pentru tine și pentru bebeluș, pe care o poți descărca în format digital. Poate te ajută să te organizezi mai ușor.

Ne bucurăm că ai ajuns până la final! Îți amintim să nu uiți să te relaxezi. Profită cât de mult poți de concediul prenatal, fă zilnic măcar o activitate care îți aduce bucurie. Să știi că bebelușul din burtică simte și el bucuria ta.

Naștere ușoară și bebe sănătos!

💕

Suport clienti 11-16 Luni-Vineri

0726 123 177 contact@zuluff.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!