🚚 TRANSPORT GRATUIT pentru orice comanda de peste 60 lei, pana pe 7 Mai! 🐰🐣

Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate?

Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate?
Bebe e încă în burtică, mai ai doar câteva săptămâni de sarcină și te gândești că ar fi timpul să pregătești bagajul pentru maternitate, dar nu știi de unde să începi. În afară de scutece și haine nu îți vine nimic în minte.

În primul rând, pregătește bagajul pentru maternitate mai devreme decât ți-a spus doctorul că vei naște, să fii pregătită din punct de vedere logistic în cazul în care bebe se hotărăște să vină mai repede. În al doilea rând, să ai un bagaj pentru tine și unul pentru bebeluș. Iată ce ar trebui să conțină bagajul de maternitate!

Bagajul pentru mamă

Acte – Îți vor fi necesare actul tău de identitate, cardul de sănătate și dosarul medical care să încludă și planul de naștere, în cazul în care ai pregătit unul.

Haine și încălțări confortabile – Evită hainele prea strâmte și mizează pe pijamale și cămăși de noapte lejere. Dacă plănuiești să alăptezi, alege haine cu nasturi sau pe care le poți desface ușor la piept. Nu uita de lenjeria intimă, cât mai comodă, preferabil din bumbac, iar pentru încălțat, ar trebui să fie suficiente șoșetele și o pereche de papuci comozi pe care să îi poți trage repede în picioare chiar și când ești cu bebe în brațe. Dacă ești friguroasă, ia cu tine și un halat.



Produse de îngrijire personală – pastă și periuță de dinți, săpun, șampon, gel de duș, deodorant, perie de păr, elastice de păr, balsam de buze, absorbante speciale sau chiloți postnatali. Par multe dar încap într-o gentuță de cosmetice, mai ales dacă dozezi produsele mai voluminoase, cum ar fi gelul de duș pe care poți să îl pui într-un flacon mic, de genul celor pe care le poți lua și în avion.

Articole pentru alăptare - Crema pentru mameloane e musai de luat în bagaj dacă planul tău este să  îl alăptezi pe bebe, ca să previi apariția ragadelor (răni ale sânilor). Mai adaugă și un sutien pentru alăptat, tampoane pentru sâni și o pompă de sân. Găsești acum pompe de sân electrice dar și pompe de sân manuale, din silicon, care se pot folosi și pentru colectarea laptelui în timpul hrănirii copilului de la sânul opus sau pentru decongestionarea sânilor.



Lentile de contact sau ochelari – dacă știi că nu vezi suficient de bine fără ochelari sau lentile de contact, ar fi bine să nu le uiți acasă.

Telefon, încărcător și căști – Sigur bateria telefonului tău nu va rezista prea mult de câte poze și filmulețe îi vei face copilului, așa că nu uita încărcătorul acasă. Ar fi ideal un încărcător cu un cablu lung în cazul în care priza este departe de patul tău și căști ca să te auzi mai bine cu prietenii în video call și să nu trezești pe toată lumea din salon atunci când vorbești la telefon. Un pic de grijă pentru cei din jur nu strică niciodată.

Prosop și pernă – În funcție de spitalul în care naști e posibil să găsești în salon un prosop mare sau unul mic sau să nu găsești deloc. Cel mai sigur ar fi să vii cu unul de acasă. Referitor la pernă, dacă te știi ca o persoană care își găsește greu poziția de somn, adu o pernă de acasă cât să te simți confortabil. Cu toate că, fie vorba între noi, e foarte probabil să nu mai prinzi la fel de multe ore de somn ca dinainte de naștere.

Sticlă de apă și gustări – Îți va prinde bine o sticlă reutilizabilă pentru apă din care să bei doar tu și pe care să o poți spăla. La fel de bine îți vor prinde și câteva gustări, să te răsfeți și să ai suficientă energie după naștere.

Hainele pentru externare – pe acestea le poți lua în bagaj sau ți le poate aduce unul din membrii familiei în ziua externării. Și acestea ar trebui să fie comode.

Agendă – nu, nu e pentru scris romane, dar s-ar putea să te ajute atunci când îți vin în minte multe întrebări legate de bebeluș exact când nu e niciun cadru medical prin preajmă. Scrie întrebările pe agendă să fii sigură că întrebi tot ce te frământă. Sau poți scrie pe telefon.

Ceva pentru relaxare – pune în bagaj și câteva lucruri care să te ajute să te relaxezi, să treacă timpul mai ușor. Poate o carte sau un playlist cu muzica preferată pe care să îl ai pe telefon.

Lucruri de care nu ai nevoie în maternitate: bijuteriile și alte obiecte de valoare nu prea au utilitate în secția de maternitate, iar bebelușul tău te va iubi indiferent de câte brățări porți.

Bagajul pentru bebe

Scutece, servețele umede și aleză – Acestea trei fac parte din kit-ul de bază pentru nou-născuți. Ar fi bine să alegi produse de calitate, blânde cu pielea fină a bebelușului, ca să eviți pe cât posibil iritațiile. Aprovizionează-te bine cu scutece pentru că bebelușii au nevoie chiar de 6-8 scutece pe zi. Dacă nu știi ce să alegi și cum, am scris aici despre cum alegi scutecele pentru bebeluș. Șervețelele umede ar fi bine să fie cât mai curate, fără parfum artificial și fără coloranți, poate chiar biodegradabile. Și dacă vrei să fii prietenoasă cu mediul, poți alege aleze refolosibile. Sunt frumoase și practice.

Hăinuțe – câteva salopete cu capse sau fermoar (ușor de îmbrăcat) sau body-uri, în funcție de anotimp. Tot la categoria ușor de îmbrăcat intră și cămășuța cu nod pentru bebeluși, care îți oferă și acces rapid la zona scutecului, să meargă schimbatul ca uns. Mai pune pe listă și mănuși din bumbac pentru că, în primele zile, bebelușii nu prea știu ce să facă cu mânuțele și au tendința de a se zgâria pe față. O să ai nevoie și de șosețele și căciuliță dacă naști în anotimpul rece. La ieșirea din maternitate, un body și pantaloni sau o salopetă sunt suficiente, dar, în funcție de sezon, mai adaugi un strat sau două de haine și un combinezon pentru bebeluși care să îi asigure confortul termic de care are nevoie.



Produse de îngrijire pentru bebeluș – șampon și gel de duș pentru băița lui bebe, prosopel și cremă împotriva iritației de scutec, să fie acolo. Utile sunt și compresele sterile și serul fiziologic pe care le vei folosi să ștergi ochii bebelușului și șervețelele cu alcool pentru curățarea bontului ombilical (buricul bebelușului).



Biberon și lapte praf – dacă întenționezi să hrănești bebelușul cu formulă de lapte praf, adaugă în bagaj și 2 biberoane 0 luni+ și formula de lapte praf pe care dorești să o folosești. Biberoanele îți sunt utile și în contextul în care folosești pompa de sân până te obișnuiești cu alăptatul sau până se reglează fluxul de lapte. Poți stoca laptele matern în biberoane și i-l poți oferi apoi bebelușului.

Păturică și scutece din finet – În funcție de cât va fi de cald sau de frig, îți va fi utilă o păturică pentru bebe, iar scutecele din finet sunt numai bune pentru când regurgitează lăpticul (destul de des în primele zile). Tot pentru regurgitat poți folosi șervețele refolisibile sau lavete din muselină.



Scoică – Siguranța primează, așa că scoica nu trebuie să îți lipsească la externarea din spital dacă e nevoie să pleci cu mașina până acasă. Nu contează dacă drumul este lung sau scurt, bebelușul e cel mai în siguranță în scoica fixată corespunzător pe bancheta mașinii.



Odată ce vei reuși să împachetezi tot ce ai pe lista maternitate, e posibil să fii și puțin mai relaxată. Știi că ești pregătită din punct de vedere logistic și asta s-ar putea să te ajute să ai mai multă liniște.
Naștere ușoară și bebe sănătos!





 

Suport clienti 11-16 Luni-Vineri

0726 123 177 contact@zuluff.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!